Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > CanalDigitaal > Gebruikerservaring andere gecertificeerde ontvangers

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 07-02-13, 11:26
Maxxxke Maxxxke is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 06-02-13
berichten: 9
Standaard Xsarius i-go hd1 cicd fastscan probleem

[Vind ik nuttig] (0)
[Vind ik niet nuttig] (0)

Xsarius I-GO HD CICD

Berichtdoor maxxxke op 06 feb 2013, 08:52
Ik ben sinds een aantal dagen bezitter van dit model.
Het automatisch scannen van meerdere satelieten is geen probleem. Ik krijg de beschikbare zenders te zien.
Echter is het redelijk onhandig om bijvoorbeeld VTM, VIER, ... terug te vinden.
Met de optie Fast scan zou je moeten een TVVlaanderen lijst binnen krijgen zodat alles mooi gerangschikt is. Dit lukt echter niet.
Fast scan start op 100% en is onmiddellijk gedaan. Dit zowel via TVvlaanderen SD, HD, ... optie.
Ik heb reeds de laatste firmware op het toestel gezet, maar dit lost het probleem niet op.

Wie kan mij helpen ?

Ik heb ook een OTA teruggevonden. Als ik het goed begrijp zouden via deze weg de geupdate fastscan lijsten van TVvlaanderen moeten 'gedownload' worden.
Dit doet echter niets. Krijg melding dat er geen signaal is. Moet er iets speciaals ingesteld worden ? Zoals de juiste sateliet, polarisatie, ...

Alvast bedankt voor de feedback.
  #2  
Oud 07-02-13, 11:31
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.948
Standaard

Schotelmenu -> Diseqc instellen.
Astra 1 = A en Astra 3 = B
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #3  
Oud 08-02-13, 11:02
Maxxxke Maxxxke is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 06-02-13
berichten: 9
Standaard

Ik heb 1 kop met motor.
(Heb daarvoor een apart bakje waar ik astra1 en astra3 kan selecteren.)
Geldt dit dan ook ?

Enig idee wat ik bij OTA instellingen moet instellen ?

Laatst aangepast door Maxxxke : 08-02-13 om 11:03
  #4  
Oud 08-02-13, 11:33
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.948
Standaard

OTA is voor een eventuele update qua FirmWare. Is het goed dan wordt de Xsarius af fabriek al met de mogelijkheid tot Fastscan geleverd. Stel gewoon usals 1.2. in.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #5  
Oud 08-02-13, 13:21
Maxxxke Maxxxke is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 06-02-13
berichten: 9
Standaard

Bij OTA kan ik volgende instellingen doen :
- sateliet
- frequentie
- polarisatie
...

Als ik het goed voor heb moet ik dus NIET diseqc instellen maar usuals 1.2 ?
Dit omdat ik met een motor werk ?

Wat als ik bij motor 'geen' ingeef ?

Misschien domme vragen maar heb geen ervaring met sat en motor combo
Ik vind het ook raar dat ik een apart bakje heb tussen de sat en de ontvanger waarmee ik astra1 of astra3 kan kiezen

Mvg
  #6  
Oud 08-02-13, 13:34
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.948
Standaard

Dat bakje is dan zeker voor de rotorbesturing? Als dat zo is, haak ik even af. Je Xsarius is wel degelijk geschikt voor diseqc 1.2 (vroeger usals genoemd). Misschien moet je dat bakje er even tussenuithalen en de besturing aan de Xsarius overlaten?
Hier is een goede uitleg over Diseqc...

Zelf heb ik geen ervaring met rotorsturing. Wel weet ik dat CanalDigitaal haar fastscan uitsluitend via Astra 1 verstuurt, dus hoe anderen met rotor dat hebben opgelost?
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #7  
Oud 08-02-13, 14:58
Maxxxke Maxxxke is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 06-02-13
berichten: 9
Standaard

Het bakje ervan tussen houden is quasi onmogelijk.

Ik zal het volgende proberen :
Rotorsturing op ASTRA1 zetten en fast scan uitvoeren.
Rotorsturing stond namelijk op ASTRA3 momenteel.

Gisteren bleek hij trouwens bij een full scan enkel astra3 te vinden en niet meer beide.
  #8  
Oud 08-02-13, 15:36
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.948
Standaard

Dat is idd hèt nadeel van een rotor: Je moet satelliet voor satelliet inscannen. Misschien is dat ook de reden dat de fastscan wellicht niet lukt. Immer scannen van die standaarf zenderlijst lukt alleen met ontvangst van Astra 1. Dan krijg je volgens mij geen lock op zenders van Astra 3. Wel vermoed ik dat die fastscan die zenders qua instelling gewoon opslaat. Ben zeer benieuwd.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #9  
Oud 08-02-13, 16:14
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 5.323
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Saatje
Je Xsarius is wel degelijk geschikt voor diseqc 1.2 (vroeger usals genoemd).
Dat is fout disqC 1.2 is iedere satelliet opzoeken en opslaan.
Bij Usals geef je je plaats op aarde in in het Engels Longitude en Latitude dus Lengte en breedte graad waar je woont heb je dat gedaan mits de motor goed uitgericht is draait hij naar iedere satelliet.
Dat ziet er dus voor Amsterdam zo uit:
Longitude: 4.53 East
Latitude: 52.22 Nord

Dus absoluut niets van vroeger disqC 1.2 is dan van vroeger.
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
  #10  
Oud 08-02-13, 22:01
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 5.323
Standaard

Citaat:
Rotorsturing op ASTRA1 zetten en fast scan uitvoeren.
Is het zo gelukt dan want je moet inderdaad op 19.2 oost wezen voor de Fastscan.
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 11:54.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine