Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > CanalDigitaal > Gebruikerservaring Mediaguard CI module

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #31  
Oud 22-01-14, 11:08
hermancare's Avatar
hermancare hermancare is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 04-04-10
berichten: 172
Standaard Tav Sattje vervolg

Even update betreffende Samsung F7000 serie.
Afgelopen weekend is een nieuwe grotere 80 cm schotel geplaatst.
Deze is door satellietboer afgesteld en het signaal is iets verbeterd.
In 1ste instantie was signaal slechter. Blijkbaar was mijn Duo LNB quatro alleen geschikt voor een 60 cm schotel.
Hij had een single LNB quatro in de auto liggen en deze is geplaatst.
Omdat we toch alleen maar naar nederlandse zenders in HD kijken staat deze nu op Astra 3 afgesteld.
Ik heb op de Rebox 9000 ca 88% signaal, satellietfinder satellietboer gaf zelfde waarde, signaalsterkte op Samsung TV van 52 --> 60%, kwaliteit 100% en geen foute bitrates.
Maar............omdat ik niet weet of ik met deze configuratie de HD fastscan van Canal Digitaal kan laden, heb ik de Samsung F7000 nog niet opnieuw geinstalleerd. (Ik kan immers geen BVN en SBS6 SD meer zien)
Iets in mij onderbuik zegt dat ik toch een Duo LNB quatro moet hebben om de fastscan lijsten van Canal Digitaal te laden.
Wie heeft hier antwoord op?
__________________
Herman, Rebox 2200/9000, UE40F7000/UE32ES6710
  #32  
Oud 22-01-14, 11:32
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 8.952
Standaard

Vervelend maar wel waar is het feit dat de fastscan alleen lukt als je Astra 1 ontvangt. Maar de NL HD zenders zitten op Astra 3.

Je heb dus ontvangt van beide satellieten nodig. Geen idee waarom jij het over een Duo LNB quatro hebt. Die "duo" heb je nodig om Astra 1 en Astra 3 te ontvangen. Maar het laatste woord "quattro" betekent alleen maar dat er 4 uitgangen (voor 4 aansluitingen) op zitten. Voor 1 TV is 1 aansluiting al voldoende. Tenzij je je TV graag van aansluiting naar aansluiting verplaatst, neem ik aan dat je nog 3 andere receivers hebt? Dan alleen heb je die "quattro" nodig...
Is het wellicht handig om eerst 1 testaansluiting te realiseren? Dan volstaat een Duo LNB met slechts 1 uitgang.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's

Laatst aangepast door Sattje : 22-01-14 om 11:33
  #33  
Oud 22-01-14, 13:03
hermancare's Avatar
hermancare hermancare is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 04-04-10
berichten: 172
Standaard Tav Sattje

Inderdaad,

ik heb 4 aansluitingen nodig, 2 voor de Rebox 9000 en/of Samsung F7000 in de woonkamer en 1 voor de slaapkamer Samsung ES6700.
Eea betekent voor mij dat ik een andere duo LNB quatro moet aanschaffen en (laten) installeren.
In ieder geval dank voor de hulp en... wordt vervolgd.
__________________
Herman, Rebox 2200/9000, UE40F7000/UE32ES6710
  #34  
Oud 22-01-14, 13:11
youriy youriy is offline
Satellietforum Fan
 
Datum van registratie: 08-11-08
berichten: 470
Standaard

Als je alleen op de astra 23,5 oost naar NL HD zenders kijkt heb je die fastscan helemaal niet nodig. Dus geen enkele reden om daar een nieuwe duo lnb voor aan te schaffen.
__________________
Clarketech HD4100+, rotor 53grO-30grW, 85 cm
  #35  
Oud 22-01-14, 13:41
Satlovers Satlovers is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 04-03-09
berichten: 2.290
Standaard

Even zelf een lijst maken via een editor en klaar is kees, zou geen geld in een LNB stoppen die je toch niet gebruikt.
__________________
Samsung 46ES8000S-CD Ent-HD + Ziggo Start 150Mb/s
  #36  
Oud 30-01-14, 12:45
hermancare's Avatar
hermancare hermancare is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 04-04-10
berichten: 172
Standaard UE40F7000 werkend op Canal Digitaal

Nog even een korte aanvulling.
Ik heb de UE40F7000 werkend op Canal Digitaal.
Ik heb nog geen moeite gedaan om een DUO LNB quatro voor een 80 cm schotel te installeren, maar dat zit uiteraard nog wel in de planning.
Op dit moment gebruik ik de Rebox 9000 alleen nog als PVR omdat we meestal naar opgenomen programma's kijken.
__________________
Herman, Rebox 2200/9000, UE40F7000/UE32ES6710
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 02:22.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine