Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > ASTRA > Ontvangstbereik ASTRA

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 10-06-17, 22:38
pimverberg pimverberg is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 10-06-17
berichten: 14
Standaard Ontvang niet alle zenders

Goedendag, sinds vorig jaar heb ik een seizoens abonnement van canal digitaal bij mijn camper. Ik heb op Astra 1 (19,2)allemzenders ingeladen en kreeg hier ook bevestiging van. Alleen als ik op Astra 3(23,5) televisie wil kijken doen er een heleboel zenders niet.
Bv npo 1 en 3 wel maar npo 3 niet . Rtl 4 en 5 niet veronica weer wel.
Helaas doen meer zenders het niet dan wel. Wat kan ik hieraan doen?

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groet,
Pim


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  #2  
Oud 10-06-17, 22:45
Rickjr's Avatar
Rickjr Rickjr is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 27-01-11
berichten: 1.539
Post

@pimverberg

de meeste Nederlandse zenders zijn van de Astra 1 verdwenen
en zijn alleen maar te ontvangen via de Astra 3 in HD
welke schotel en lnb gebruik je en welk merk ontvanger


Rickjr
  #3  
Oud 10-06-17, 23:07
pimverberg pimverberg is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 10-06-17
berichten: 14
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Rickjr Bekijk Post
@pimverberg



de meeste Nederlandse zenders zijn van de Astra 1 verdwenen

en zijn alleen maar te ontvangen via de Astra 3 in HD

welke schotel en lnb gebruik je en welk merk ontvanger





Rickjr


@Rickjr

Dank voor je reactie, ben echt een leek op dit gebied.
Zal je de soort schotel verschuldigd moeten blijven . Zit op mijn camper ben ik morgen zal het dan naar je toesturen.ook het soort ontvanger . Heb iig een philips met ci plus module van canaldigitaal.
Waar kan ik zien welke lnb ik gebruik?

Als ik de gebruiksaanwijzing van canaldigitaal volg zeggen ze dat ik op Astra 1 zenderlijst moet inladen en dan op astra3 kan kijken.

Maar nogmaals stuur morgen de info waarnaar je vroeg .hoop dat je dan ook even tijd hebt, ga woensdag op vakantie hoop dat ik het dan voor elkaar heb. Bedankt alvast


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  #4  
Oud 10-06-17, 23:30
Rickjr's Avatar
Rickjr Rickjr is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 27-01-11
berichten: 1.539
Post

@pimverberg

ja klopt dat je de zenders in moet laden via de Astra 1
merk van de lnb maakt niet zoveel uit maar als je de zenders inleest op
de Astra 1 moet je daarna wel de schotel op de Astra 3 richten
of je moet een zogenaamde duo lnb hebben


Rickjr
  #5  
Oud 11-06-17, 00:15
pimverberg pimverberg is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 10-06-17
berichten: 14
Standaard

@Rickjr

Dit heb ik idd gedaan inladen op astra1 en daarna richten op astra3


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  #6  
Oud 11-06-17, 09:44
citoends citoends is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-08-08
berichten: 3.398
Standaard

nou is die fastscan dan nog nooit op astra 3 dacht het wel
  #7  
Oud 11-06-17, 16:38
Rickjr's Avatar
Rickjr Rickjr is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 27-01-11
berichten: 1.539
Post

@citoends

ik dacht ook hetzelfde alleen
wist ik het niet zeker


Rickjr
  #8  
Oud 11-06-17, 18:52
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 5.325
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door citoends
nou is die fastscan dan nog nooit op astra 3 dacht het wel
Ja maar de ontvanger zoekt naar waar de fastscan ingeprogrammeerd staat in de software en bij de meeste ontvangers is dat op Astra 1 12515 H 22000.
Je kunt dan op Astra3 gaan staan maar hij zal niets vinden of ze moeten de ontvanger softwarematig wijsmaken dat daar ook een fastscan zit..
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien

Laatst aangepast door aart44 : 11-06-17 om 18:53
  #9  
Oud 12-06-17, 09:58
komtwelgoed's Avatar
komtwelgoed komtwelgoed is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 15-02-11
berichten: 3.672
Standaard

Tja pimverberg, het wordt toch wel erg lastig als je zo weinig gegevens hebt van je schotel installatie.
Je moet er toch wel achter kunnen komen welk merk het is en misschien ook het type?
Maak anders eens een foto.
Dat je NPO 1 en 3 ontvangt en NPO 2 niet, kan zijn dat de skew van de lnb niet goed staat. Misschien heb je een te kleine schotel want de ene transponder kan net iets beter doorkomen dan de andere.
  #10  
Oud 12-06-17, 10:07
pimverberg pimverberg is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 10-06-17
berichten: 14
Standaard

Hoi ja sorry . Ga aan het eind Vd middag mijn camper halen en stuur dan meer info. Hierbij iig al een foto van mijn schotel.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 21:37.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine